Κέικ μπανάνας με σταγόνες μαύρης σοκολάτας

 Μερίδες : 8

 Χρόνος : 60 λεπτά

Συστατικά Συνταγής :

 

  • Μπανάνες ώριμες 2  (400g)
  • Αυγά 2
  • Μέλι 5 κουταλιές σούπας  (100g)
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας  (60g)
  • Αλεύρι βρώμης 1 φλιτζάνι  (85g)
  • Αλεύρι ολικής άλεσης 1 και 1/3 φλιτζανιού  (125g)
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι σούπας  (15g)
  • Λιναρόσπορος 1 κουτάλι σούπας  (15g)
  • Βανίλια 1 κουταλάκι γλυκού  (5g)
  • Σταγόνες μαύρης σοκολάτας  1/3 φλιτζανιού  (50g)

Εκτέλεση Συνταγής :

1.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.

2.

Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε δημιουργώντας πουρέ. Μόλις τις κάνουμε πουρέ ρίχνουμε στο μπολ με τις μπανάνες τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

3.

Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφού ανακατέψουμε καλά τα δύο μείγματα ρίχνουμε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έτοιμο για σερβίρισμα.