Ψωμάκια γιαουρτιού πλούσια σε πρωτεΐνη

 Μερίδες : 4

 Χρόνος : 45 λεπτά

Συστατικά Συνταγής :

 

  • Αλεύρι 1,5 κούπα (200 g)
  • Γιαούρτι 2 % 1 κεσεδάκι (200 g)
  • 1 αυγό για το άλειμμα του ψωμιού (για το χρώμα)

Εκτέλεση Συνταγής :

1.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 

2.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

3.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε το ζυμάρι και έπειτα το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια δημιουργώντας 4 ψωμάκια σε στρόγγυλο σχήμα ή σε σχήμα bagel.

4.

Χτυπάμε καλά 1 αυγό και έπειτα τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο περνάμε με αυγό τα ψωμάκια έτσι ώστε να τους δώσουμε χρώμα. Μπορούμε να ρίξουμε πάνω στα ψωμάκια σουσάμι η σπόρους chia πριν το ψήσιμο.

5.

Ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμα για σερβίρισμα.