08 Ιαν Μπάρες βρώμης με αμυγδαλοβούτυρο και κακάο
Μερίδες : 10
Χρόνος : 1 ώρα και 5 λεπτά
Συστατικά Συνταγής :
- Βρώμη 5 φλιτζάνια (400g)
- Αμυγδαλοβούτυρο 1/2 φλιτζάνι (130g)
- Σταγόνες μαύρης σοκολάτας 1/3 φλιτζανιού (50g)
- Αμύγδαλα ψιλοκομμένα περίπου 30 (30g)
- Κακάο σε σκόνη 4 κουταλιές σούπας (100g)
- Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας (75 g)
- Μέλι 6 κουταλιές σούπας (130g)
Εκτέλεση Συνταγής :
1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τη βρώμη και το κακάο σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε. Έπειτα αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο , το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα του αμυγδαλοβούτυρου στο μπολ με τη βρώμη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
2.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πιέζουμε πολύ καλά το μείγμα για να πάει σε όλο το ταψί. Μπορούμε να πιέσουμε και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
3.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνουμε πάνω από το μείγμα. Έπειτα, ρίχνουμε πάνω από το μείγμα τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
4.
Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε η σοκολάτα να στερεοποιηθεί.
5.
Κόβουμε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα. Έτοιμες για σερβίρισμα.