Ισορροπημένη Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ατόμου καθώς μέσω της υιοθέτησης της το άτομο νοιώθει και είναι πιο υγιές.


H ισορροπημένη διατροφή διακρίνεται τόσο από την ποικιλία των τροφίμων που εμπεριέχονται σε αυτήν όσο και από την διαφορετική αναλογία των τροφίμων σε ποσότητα και θρεπτικά συστατικά, καθώς κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.


Σημαντικά οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής είναι η επίτευξη της απαιτούμενης ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός, η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του σώματος καθώς και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου του στόχου που θέλει να επιτύχει είτε αυτό είναι η απώλεια βάρους, είτε η πρόληψη και αντιμετώπιση κάποια ασθένειας κ.α, οφείλει να τρέφεται υγιεινά και ισορροπημένα καθώς με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει ο ίδιος την σωματική και νοητική κατάσταση του οργανισμού του.


Για την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής λοιπόν δεν είναι αναγκαίο η δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου αλλά η εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η υπηρεσία έχει ως στόχο:

  • Διατροφική εκπαίδευση του άτομου με στόχο την εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο ίδιος.
  • Υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ατόμου χωρίς την χρήση εξατομικευμένου πλάνου διατροφής.
  • Προετοιμασία για την διατήρηση της ισορροπημένης διατροφής και των στόχων που έχουν επιτευχθεί.
  • Παρακολούθηση – Τακτική Επικοινωνία η οποία θα στοχεύει στη επίλυση διατροφικών ζητημάτων που μπορούν να προκύψουν.