Παθολογικές καταστάσεις

Διατροφικές διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές είναι σοβαρές ιατρικές ασθένειες που χαρακτηρίζονται από σοβαρές διαταραχές στις διατροφικές συμπεριφορές ενός ατόμου.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών τα οποία προσβάλλουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία του ατόμου.

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος

Ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD) θεωρείται η συσσώρευση υπερβολικού λίπους στο ήπαρ η οποία δε σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ. Στην απλή μορφή της μη αλκοολικής λιπώδης νόσου του ήπατος τα άτομα δεν εμφανίζουν συμπτώματα παρά μόνο στεάτωση η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση τριγλυκεριδιών στο ήπαρ.

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια κατά την οποία η πυκνότητα και η ποιότητα των οστών μειώνεται. Η απώλεια της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών πραγματοποιείται χωρίς να το αντιληφθούμε. Στην οστεοπόρωση τα οστά γίνονται πιο πορώδη και πιο εύθραυστα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Η ύπαρξη της οστεοπόρωσης αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος, προκαλεί μείωση του ύψους καθώς και την εκδήλωση κύφωσης.

Ουρικό οξύ

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται στον οργανισμό από το μεταβολισμό των πουρινών. Οι πουρίνες παράγονται φυσικά στο σώμα μας ενώ επίσης περιέχονται και σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλείται από τη πλεονάζουσα συσσώρευση λίπους. Η νόσος της παχυσαρκίας δεν οφείλεται μόνο στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων μέσω της αυξημένης κατανάλωσης φαγητού όπως θεωρούν ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι νόσος πολυπαραγοντική.

Πεπτικό σύστημα

Το πεπτικό σύστημα θεωρείται ο πυρήνας της λειτουργίας του σώματος. Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι υπεύθυνες για την ενέργεια, την απόδοση, τη διάθεση και τη γενική ευεξία του σώματός μας.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια συνήθης κατάσταση υγείας που αντιμετωπίζει μία στις 10 γυναίκες κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας της.

Σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια, μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει.

Υπέρταση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κοινότυπη ασθένεια που αναπτύσσεται όταν το αίμα ρέει μέσω των αρτηριών σας σε υψηλότερες από τις φυσιολογικές τιμές πίεσης.