Διατροφή στα στάδια της ζωής

Διατροφή και Εγκυμοσύνη

Η διατροφική κατάσταση μιας γυναίκας πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κρίσιμη τόσο για την υγείας της εγκυμονούσας όσο και την υγεία του εμβρύου.

Διατροφή και Θηλασμός

Η διατροφική κατάσταση της μητέρας κατά την διάρκεια του θηλασμού είναι κρίσιμη τόσο για την υγεία της θηλάζουσας μητέρας όσο και για την υγεία του παιδιού.

Διατροφή και Παιδική ηλικία

Η διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την καλή υγεία και ανάπτυξη κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την μαθησιακή και ψυχική ευημερία των παιδιών και εφήβων.

Διατροφή και ενήλική ζωή

Η ενήλική ζωή είναι μία μακριά και σταδιακή διαδικασία κατά την οποία τα άτομα έρχονται αντιμέτωπα με ευθύνες, ρίσκα, υποχρεώσεις καθώς και τις διάφορες χαρές που προσφέρει και ταυτόχρονα απαιτεί το εκάστοτε στάδιο της ζωής.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική διαδικασία κατά την διάρκεια της ζωής της γυναίκας. Σε αυτήν την φάση της ζωής της γυναίκας παρατηρούνται αλλαγές στο σώμα της. Οι αλλαγές αυτές προκαλούνται λόγω των μειωμένων ποσοτήτων διαφόρων ορμονών που παράγονται από την γυναίκα όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Διατροφή και Τρίτη ηλικία

Η διατροφή κατά την διάρκεια της τρίτης ηλικίας έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σωματική υγεία και την ευημερία των ατόμων.