Διατροφή και ενήλική ζωή

Η ενήλική ζωή είναι μία μακριά και σταδιακή διαδικασία κατά την οποία τα άτομα έρχονται αντιμέτωπα με ευθύνες, ρίσκα, υποχρεώσεις καθώς και τις διάφορες χαρές που προσφέρει και ταυτόχρονα απαιτεί το εκάστοτε στάδιο της ζωής.

 

Σε αυτό το συγκεκριμένο στάδιο της ζωής η εξατομικευμένη διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο καθώς οι διατροφικές ανάγκες του ατόμου εξαρτώνται ανάλογα το φύλο, την ηλικία και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Το να έχει ένα άτομο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, βοηθάει στο να μπορεί το άτομο να αποκτήσει μια καλή ψυχική υγεία καθώς και στη πρόληψη προβλημάτων υγείας είτε αυτό είναι νόσοι όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, αναιμίες κ.α είτε αυτό είναι προβλήματα όπως κόπωση, συναισθηματική πείνα, αύξηση βάρους και διαταραχές ύπνου.

 

Η υπηρεσία έχει ως στόχο:

  • Εκτίμηση της κατάστασης θρέψης του ατόμου μέσω ειδικών μεθόδων διατροφικής αξιολόγησης.
  • Διατροφική εκπαίδευση του άτομου με στόχο την εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.
  • Εκπαίδευση του ατόμου σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες του σώματος του ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του άτομου.
  • Δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ατόμου με στόχο την κάλυψη των διατροφικών του αναγκών και την επίτευξη των στόχων του.
  • Συνεχής διατροφική αξιολόγηση του ατόμου με στόχο την απόκτηση / διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, τη πρόληψη αποφυγής προβλημάτων υγείας καθώς και τη θεραπεία των ήδη υπαρχουσών.