Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλείται από τη πλεονάζουσα συσσώρευση λίπους.

Η νόσος της παχυσαρκίας δεν οφείλεται μόνο στην αυξημένη πρόσληψη θερμίδων μέσω της αυξημένης κατανάλωσης φαγητού όπως θεωρούν ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι νόσος πολυπαραγοντική.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνισή της είναι η «φτωχή» σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, τα γονίδια καθώς και διάφοροι ιατρικοί λόγοι όπως ο υποθυρεοειδισμός.

H παχυσαρκία μακροπρόθεσμα προκαλεί την εμφάνιση αρκετών παθήσεων όπως η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο και άλλα είδη νοσημάτων.

Δεν είναι ποτέ αργά για να επιτύχουμε την αλλαγή στην ζωή και στην υγεία μας, όσο και αν αυτό φαντάζει ακατόρθωτο σε πολλούς είναι δυνατόν να επιτευχθεί αν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση από τους ειδικούς για αυτό, που δεν είναι άλλοι από τους διαιτολόγους, οι οποίοι με την σύμπραξη πιθανόν και άλλων ειδικών σε άλλους τομείς της υγείας, ιατρούς, ψυχολόγους, γυμναστές, θα επιτύχουν την αλλαγή τόσο στην όψη του σώματος αλλά και την βελτίωση των δεικτών υγείας του παχύσαρκου ατόμου.

Δεν χρειάζονται μεγάλα άλματα αλλά μικρά σταθερά βήματα τα οποία θα οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Έχει εξακριβωθεί άλλωστε ότι ακόμα και η μικρή απώλεια κιλών κατά την διάρκεια της παχυσαρκίας μπορεί να βελτιώσει άμεσα την υγεία του ατόμου σε σημαντικό βαθμό.

Η υπηρεσία έχει ως στόχο:

  • Διατροφική αξιολόγηση του ατόμου με στόχο την απώλεια σωματικού βάρους – λίπους.
  • Διατροφική εκπαίδευση του άτομου με στόχο την εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.
  • Ανάλυση σύστασης σώματος με στόχο τον έλεγχο της σύστασης του σώματος και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
  • Δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου διατροφής με στόχο την μείωση του βάρους- σωματικού λίπους και την επίτευξη των επί μέρους στόχων που έχουν τεθεί.
  • Παρακολούθηση – Τακτική Επικοινωνία η οποία θα στοχεύει στη επίλυση διατροφικών ζητημάτων που μπορούν να προκύψουν.
  • Προετοιμασία για την εκμάθηση διατήρησης του σωματικού βάρους.