Διατήρηση Βάρους

Διατήρηση Βάρους

Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους είναι σημαντική για τη υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε και να ελέγξετε πολλές ασθένειες και καταστάσεις.


Η σταθεροποίηση ενός υγιούς σωματικού βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών (παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτης κ.α.) καθώς και να βοηθήσει στην διατήρηση της ψυχικής υγείας, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη ενέργεια και χαρά στις καθημερινές δραστηριότητες.


Το να καταφέρει ένα άτομο να διατηρήσει ένα υγιές σωματικό βάρος είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία απαιτεί μια ενεργή διατροφική εκπαίδευση η οποία θα προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε το ίδιο το άτομο να επιτυγχάνει να διατηρεί το βάρος που επιθυμεί καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής του.


Η απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών είναι το σημαντικότερο εφόδιο ενός ατόμου που επιθυμεί να έχει τον έλεγχο της υγείας του για όλη την διάρκεια της ζωής του.

Η υπηρεσία έχει ως στόχο:

  • Διατροφική εκπαίδευση του άτομου με στόχο την εκμάθηση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.
  • Εκπαίδευση του ατόμου σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες του σώματος του ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του άτομου.
  • Διατροφική αξιολόγηση του ατόμου με στόχο την διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
    Ανάλυση σύστασης σώματος με στόχο τον έλεγχο της σύστασης του σώματος εφόσον το άτομο κρίνει απαραίτητο να παρακολουθεί την πορεία των αποτελεσμάτων.
  • Παρακολούθηση – Τακτική Επικοινωνία η οποία θα στοχεύει στη επίλυση διατροφικών ζητημάτων που μπορούν να προκύψουν.